گروه طراحی داخلی و معماری نبیکو

تازه های معماری › معماری 

طراحی کتابخانه بزرگ تیانجین از گروه معماری MVRDV

۱۳۹۶/۸/۲۰

تیم طراحی: گروه معماری MVRDV به همراه شهرداری تیانجین
متراژ پروژه: 33.700 متر مربع
سال طراحی: 2017

گروه معماری MVRDV با همکاری یک شرکت طراحی محلی به نام TUPDI طراحی و ساخت کتابخانه ای بزرگ در محله "تیانجین" به اتمام رساند. این مجموعه فرهنگی با 33.700 متر مربع که شامل یک آتریوم مفهومی به همراه کره ای نورانی در مرکز بوده، از بزرگترین کتابخانه های عمومی چین به شمار می رود. کانسپت اصلی طراحی داخلی مانند یک آبشار بوده که به مرکز فضا سرازیر می شود. طراحی موجدار قفسه ها المان اصلی ساختمان می باشد که به صورت یکپارچه با راه پله ها، صندلی ها، سقف و پنجره ها متصل شده است. کتابخانه تیانجین به دلیل برنامه زمان بندی فشرده ای خود رکورددار می باشد. کار طراحی، ساخت و ارائه 1.2 میلیون جلد کتاب این مجموعه در مدت زمان 3 سال ارائه شده است

هزینه های مربوط به اجرای طراحی و ساخت کتابخانه توسط شهرداری تیانجین چین تأمین شده و در منطقه فرهنگی "بینهای" قرار دارد. حجم ساختمان بر اساس یک پلان مرکزگزا به داخل مرتفع (Extrude) شده و باقی عرصه ها به نوعی از آتریوم کروی سالن به اطراف پراکنده می شوند. قفسه کتاب ها در دو طرف دیوارهای طولی ساختمان تعبیه شده که در برخی نقاط این قفسه ها حکم سکو یا پله را ایفا می کنند. طراحی قفسه ها به این شیوه در خلق توپوگرافی روشن نقش داشته اند. خطوط قفسه ها در امتداد دو نمای شیشه ای قرار گرفته اند که کتابخانه را به پارک عمومی در بیرون به راهروی عمومی در داخل متصل می کند. فرم موجدار قفسه و سکوها نقش یک فیلتر را در کنترل نور خورشید بازی می کند تا نور طبیعی بیش از حد به داخل نتابد.

طراحی داخلی کتابخانه تیانجین یک فضای غارمانند است که شامل فقسه های ادامه دار می باشد. وینی مَس بنیان گذار گروه معماری MVRDV عنوان کرده: ما قادر نبودیم تا فرم و عرصه های ساختمان در بیرون را تغییر دهیم. پس از طراحی داخلی مرکز بنا و ایجاد فرم کروی شکل، ماهیت بیرونی ساختمان بر اساس این فرم شکل گرفت و تعریفی از فضای  دانش و نمایش را به طور همزمان ارائه کرد. ما هسته اصلی ساختمان را به وسیله یک فضای عمومی گسترده ای ارائه کردیم که بازتعریفی بصری از فضای مرکزی را به نمایش می گذارد
زوایا و منحنی ها در تحریک فضا نقش داشته و کل مجموعه را به مرکزی برای مطالعه، گفتگو و بحث با یکدیگر تبدیل کرده است. این ساختمان 5 طبقه دارای امکانات آموزشی گسترده ای می باشد. این برنامه های آموزشی و عمومی توسط فضاهای زیرزمینی به عنوان ذخیره سازی کتاب، آرشیو و کلاس های فنی مورد استفاده قرار می گیرد. پس از ورود به طبقه همکف بازدیدکنندگان می توانند به راحتی به کتاب ها و فضای مطالعه دسترسی داشته باشند. از یک نقطه به بعد فقسه های کتاب نقش زیباسازی سقف و مجموعه را ایفا می کنند و طرح چاپ کتاب به قفسه ها متصل شده تا فضا مانند یک کتابخانه بی انتها به نظر آید
 
 
منبع archdaily.com :

 
1(72) 3(69) 4(65) 5(61) 6(58) 7(55) 8(49) 9(46) 10(46) 11(44) 12(36) 13(26) 14(20) 15(19) 16(16) 17(11) 18(13)
ثبت دیدگاه
لطفا برای درج دیدگاه خود فرم زیر را تکمیل نمایید.
نام:
پست الکترونیک:
تلفن همراه:
متن دیدگاه:
لطفا عدد مقابل را در
فرم روبرو وارد کنید:
Visual CAPTCHA





بازگشت به معماری

معماری,طراحی,مشاوره,معماری داخلی,دکوراسیون,اسکیس,